L A PREHISTORIA DE MARXA

( KRASS , STOCK MUSIC CRASH I BLACK VELVET )

 

KRASS (1975):

Va ser la primera experiència en el món del rock del Juan Pedro Santos i de l'Àlex. " KRASS" va nèixer a principis del 1975 i l'integraven el Juan Pedro, a la bateria i veu, el Josep García, al baix i veu, i el Román Ramos, guitarra i veu. Desprès d'uns mesos d'assaig, el Josep i el Roman varen ser substituïts per l'Àlex López i el José Manuel Parrón "El Sevillano". De fet mai varen sortir del seu local d'assaig, on intentaven fer audibles les versions dels seus ídols (Creedence Clearwater Revival, Led Zeppelin, Deep Purple, Free,....). Tot va acabar quan el Juan Pedro va aprofitar l'oportunitat d'entrar a formar part del grup " SAVIA JOVEN ".

 

STOCK MUSIC CRASH (1975-1977):

De fet era el primer projecte com a grup dins del cap de l'Àlex, però la manca de mitjans econòmics el va posposar per més endavant. L'integraven, el mateix Àlex (veu i baix), Joan Isern (teclats), Joan Navarro (guitarra) i Manuel Portillo (bateria), però aquests no van arribar mai a actuar junts dalt d'un escenari. La formació més estable del grup va ser la formada per l'Àlex, el Rocky Dalmases (guitarra i veu) i el Manel Rodríguez (bateria). Ells sí que varen pujar sobre molts escenaris de la comarca i quasi sempre acompanyats dels seus col·legues i amics: Juan Pedro Santos, Santi Rueda, Quim Alemany, Llorenç Ureña, Sevi Parrón, Franky Obiols o Joan Navarro. El seu repertori estava composat de versions dels clàssics del rock and roll (Elvis, Carl Perkins, Chuck Berry, Little Richard, Jerry Lee Lewis, Beatles,...) més cinc cançons composades per l'Àlex. Quasi en cada concert canviaven de nom (" JUGGERNAUTT " , " ROCK FACTORY " , " MUSICA ALMACENADA " o " STOCK MUSIC CRASH "). Això era el de menys, ja que només els importava la il·lusió que tenien per arribar a tocar els estels. Un dia a l'Àlex se l'hi va acudir pensar en " MARXA "; això va passar quan va conèixer el Tatano, el mes de gener de l'any 1977 al pub BIBA del carrer Lloselles. Desprès va pensar en qui era el millor guitarra solista i el millor bateria de Martorell, i...

 

BLACK VELVET, VELLUT NEGRE o DHOLMEN GRIS (1976-1977):

Quan el Santi Rueda, genial guitarrista i amic nostre tristament desaparegut, va donar per acabada la seva experiència en el grup " NAPALM ", somiava en un nou projecte amb gent més experimentada i per això va posar tot el seu empeny en la captació de membres per el seu proper grup: " BLACK VELVET ". Va reclutar al Juan Pedro (bateria) i al Paco Márquez (baix), procedents de " SAVIA JOVEN ", i al Sevi Parrón, guitarrista de " KRASS ", i varen començar l'aventura. Actuaren freqüentment per la comarca i gaudiren d'una bona reputació com a grup de versions dels èxits d'aquells temps (Rollings Stones, Deep Purple, Santana, Cream, ...), desprès van arribar els canvis, el Paco i el Sevi varen plegar i van arribar el Toni Solans (baix), el Quim Alemany (guitarra) i el Joan Isern (teclats), però "VELLUT NEGRE" va desaparèixer quan una tarda del mes d'abril del 1977 a la terrassa del Bar Catalunya es varen trobar per petar la xerrada i prendre unes birres el Quim, el Tatanu, l'Àlex i el Juan Pedro.

 

 
 

 

- Anar a HISTORIA

pàgina inicial

- Pagina inici